Hondenschool West-Brabant

Bij Gedrag & Gehoorzaamheid, ook wel G&G, genoemd, is het doel om zo’n hoog mogelijke graad van gehoorzaamheid en perfectie te laten zien in de oefeningen. Het programma bestaat uit verschillende oefeningen die uiteenlopen van volgen tot sorteren en apporteren.

waarom G&G
Omdat het leuk (en bovendien ook handig) is om een hond te hebben die goed luistert én omdat het prachtig is om daar samen met je hond aan te werken.

voor wie is G&G geschikt?
Gedrag en Gehoorzaamheid is één van de hondensporten die echt voor elke mens en elke hond geschikt zijn. Omdat bepaalde rassen – met name de (schaaps)herders – qua intelligentie en werklust uitblinkers zijn, zie je in de absolute top bijvoorbeeld veel Border Collies. Maar voor echt elke hond is het een uitdaging om zo goed mogelijk te leren luisteren.

recreatief of wedstrijden?
Natuurlijk kun je gewoon thuis, of bij de hondenschool of kynologenclub trainen en werken aan de gehoorzaamheid van je hond. Als jullie er samen lol in hebben en het gaat goed, kan het een leuke nieuwe uitdaging zijn om de prestaties in wedstrijdverband te meten. 

wat heb je nodig voor G&G?
Een mens en een hond. Dat is alles en dat is ook een van de voordelen van deze sport. Je heb geen speciale kleding of attributen nodig en je kunt altijd en overal oefenen.


Reglement Gehoorzaamheid:
Algemeen reglementUitleg sociale huishondSociale huishondGGBGG1GG2GG3
®Kringgroep West-Brabant
®Merode WebDesign
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram